.

-

QUIN MÀSTER ÉS MILLOR?

La millor manera d’entendre la finalitat d’un Màster és observar com ho fan els països del nord d’Europa (Finlàndia, Dinamarca, Holanda…). Aquests països disposen d’un Sistema Educatiu molt avançat i han implantat l’estructura 3+2, és a dir, obtenir un títol universitari en 3 anys, i un de màster en màxim 2 anys.


L’alumne inicia els estudis a la Universitat durant tres anys, en els quals obtindrà un coneixement generalista dins del seu àmbit (economia, psicologia, enginyeria,  etc… ) i el títol corresponent a GRAU UNIVERSITARI.

Posteriorment haurà de decidir la seva especialització que durarà 2 anys més. D’aquesta manera obtindrà la titulació de Màster. En el nostre país, Escoles de Negoci de prestigi com ESADE porten anys aplicant aquest sistema, on en 5 (3+2) anys l’alumne obté la titulació de GRAU + MÀSTER.

 QUÈ ÉS UN MÀSTER?

Un Màster és una especialització en una àrea concreta de coneixement. Molts dels alumnes que Talenn assessora  coincidèixen a l’acabar el Màster que han après més en un any que dura el Màster que en els 4 que va durar el Grau Universitari. La seva projecció professional i el seu currículum els permet accedir a posicions de responsabilitat donada la seva preparació.

 

PER QUÈ FER UN MÀSTER?
La majoria d’alumnes amb titulació universitària comparteixen la mateixa opinió. La Universitat és força teòrica i allunyada de la realitat del mercat laboral. La majoria de professors a la Universitat comparteixen docència i investigació. Per contra, el professorat de Màster comparteix docència amb un entorn laboral- Per exemple, pel matí treballa en una empresa dedicada a la importació, i per la tarda dona classes al Màster de Comerç Internacional.

Cal decidir molt bé quin Màster cursar ja que l’oferta formativa supera els 1.400 Màsters.

Cal valorar el sector, l’empleabilitat, el prestigi, el professorat i sobretot els contactes.  Un Màster de prestigi ha de permetre l’alumne fer de 100 a 200 nous contactes del sector.  S’estima que una vegada acabat el Màster l’alumne opta a feines de major responsabilitat i millor retribuïdes (+25% d’increment de mitjana).


PER QUÈ CAL ASSESSORAMENT?
 L’Assessorament  ajuda al futur estudiant a escollir correctament entre els més de 1.400 Màsters disponibles a l’actualitat. Segons la normativa europea tots els Màsters han de tenir com  a mínim 60 ECTS. D'aquesta manera el Màster tindrà validesa dins l'Espai Universitari Europeu.


EN QUÈ ES DIFERENCIA L'UN DE L'ALTRE?
En tres aspectes principalment:

  • Continguts actualitzats
  • Prestigi de la Titulació
  • Vinculació a la Institució formativa (Alumni)


Aquells qui cursen un Màster mantenen el contacte tant amb els professors com amb els companys de classe. El preu d’un Màster pot oscil.lar entre 3.000€ i 50.000€.